Uniek in bakkend Nederland!
Akershoek Uw echte bakker bakt al jaren het goudgele paasbrood volgens geheim familierecept met het unieke specerij Saffraan.
Vroeger werd paasbrood met saffraan huis aan huis gebakken, speciaal voor de Paasdagen en door de saffraan bleef het wekenlang goed.
Het was dan ook een traktatie van de eerst orde
en dat is het voor velen nog steeds.
Het speciale brood wordt rondom de Paasdagen naar vele adressen gestuurd zowel in het binnenland als buitenland.
Saffraan is de gedroogde stamper van de krokussativus en geeft een gele kleur en bijzondere smaak aan het unieke Ouddorps Paasbrood.
Royaal gevuld met rozijnen maar nog veel belangrijker: met liefde van de bakker !
Van een “gewoon” 8-ons brood tot de flinke XXL van maar liefst 2400 gram en dit met of zonder heerlijke amandelspijs.
Deze krokussoort is een inheemse bloem in Zuid-Europese landen, met name Spanje.
Draadje voor draadje wordt daar de stamper verwijdert en gedroogd, om vervolgens als fijne specerij verwerkt te worden in de streekgerechten, maar dus ook bij uw Echte Bakker in Ouddorp.
Mede door de intensieve arbeid behoort saffraan tot één van de duurste specerijen.
Het bewijs van deze bijzondere streekspecialiteit ligt in onze winkels!